Zápara ze směsi měkkých zrn stabilizovaná ovesným kvasem a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Je vhodná jak na slané, tak i sladké aplikace. Kromě klasického použití u vícezrnných chlebů a pečiva lze používat i na pečivo jemné, tousové chleby, bagety a podobně. Připravena k okamžitému použití.
Zápara je spařená či povařená a nabobtnalá zrna obvykle z pšenice, ječmene, pohanky, špaldy a dalších typů semínek jako např. slunečnice, len, sezam a další. Pomocí zápary získáme v pečivu zdravé aminokyseliny a minerály. Pečivo také zůstává déle čerstvé a vláčné - předem namočená zrníčka totiž svou vlhkost uvolňují do upečeného těsta postupně.
Doporučené dávkování:
- 20% - 100 % na hmotnost mouky ve sladkých výrobcích
- 20% - 40 % na hmotnost mouky ve slaných výrobcích
Balení: 5 kg
Při teplotě 1-25°C, relativní vlhkost 0-75%.
Po otevření skladovat při 0-8°C a spotřebovat do 14 dní nebo při 8-25°C spotřebovat do 48h.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 5000 g |