Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin pro zdravé a bezlepkové pečení, ale také pochoutky, jako makronky a další skvělé dobroty. Vzniká mletím blanšírovaných mandlí na jemný prášek, tudíž nám předává veškeré benefity mandlí. Udělejte si z ní výborné koláče, buchty, palačinky nebo omelety!
Jak můžeme mandlovou mouku využít?
Je charakterizována přírodní lehce sladkou chutí, která však není příliš intenzivní, a proto se hodí do pečiva, jako jsou koláče, palačinky nebo omelety. Na rozdíl od tradiční mouky, může být konzumována syrová, je skvělá i jako dekorace do dezertů nebo k výrobě makronek a marcipánu.
Jaké jsou benefity konzumace mandlové mouky?
- Super zdroj energie!
- Předává nám veškeré benefity mandlí - tělu prospěšné látky!
- Mandle obsahují velké množství prospěšných látek, jako jsou vitamíny a minerály (hořčík, fosfor, zinek, vitamín E, mangan, riboflavin) a nenasycené mastné kyseliny.
- Jelikož je mandlová mouka přirozeně bezlepková, je to výborná alternativa mouky u celiaků, tedy těch, kteří nesnesou pšenici či lepek.
Parametr | Popis |
Váha |
1000 g |
Země původu |
USA
|
Alergeny
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota |
2704 kJ
|
Energetická hodnota |
575 kcal
|
Tuky |
54 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny |
4.4 g
|
Sacharidy |
18.7 g
|
- z toho cukry |
5 g
|
Bílkoviny |
200 g
|
Vlákniny |
8 g
|
Stravovací požadavky, diety, omezení